Behind The Story
About the Past & Now
Friday, 20 January 2012 | 07:15 | 0 Budak Merepek

Ehemmmm3 .......
Bertemu kembali kita !!!!!!!!!!!!!!!!
Hampa sihat dakkkkk ???? Aq tnya ny ??? Jawab la weyyyy ... Hahax ... Saja nak melawak !
Sorrry la aq mmg rencak trlebih !!!!!!! Aq letih la .... Tp aq nak update post ny jgak !!!!
Xkira !!!! Aq nak update jgak !!!! Awat aq jd xtahwan ny ???
MasyaAllah , Sorry to all my lovingly reader ....
Okay .... Aq nak citer bnda yg aq lalui pda hri Khamis iaitu :::
 <<< 19/01/2012 until now 20/01/2012 >>>

Hary tu aq dah buat kputusan ..... Keluar dri sekolah tu dan start a new life !!!! Aq nak p kolah mn wey ???
Hampa nak taw ka ??? Ok2 ... aq ambik course KE ... Hahax ...... Dah jd budax KE la plak ... Tp xpa , aq akn cuba jgak ambik course tu sbb pantang berundur sbelum menyerah !!!!!!!! Wowowow .. semangt la plak ... Hehex ... Aq wat kputusan mcm tu sbb aq xdpt SBP .... whaaaarrrgggghhhhh !!!!! Aq Menyebai dgn SBP .. Xlarat nak tunggu panggilan ke-2 dah !!!!! Benci la .... Tp xpa ... mmg dah takdir aq untuk blajar di skolah aq yg baru tu ... 

Dlm pkul 9:30 aq brtolak dgn family aq nak p kolah tu .. Along the journey , I fell so bored & nervous . Why ??? Because I was afraid not to get into the school ... Maklumlah , sekolah kluster plak tu ... Aq mlas nak pk psal tu , aq wat donnow tngok luar tingkap .. Aq slalu call Shada tnya dy smpai mn dah ... Maklumlah .. dy dgn family dy xguna highway nak p situ ... Depa ikut jln pintas .. Depa smpai awal dlm 10 minit dri aq .. Depa brtolak awl lg dri aq ... Sampai dkat kolah tu ... ha tudia .... Nak taw ??? Kena p pejabat la ... Kena jupa PK HEM .. Sembang lebih kurang dgn PK HEM lpas tu wat kputusan ambik KE sama dgn Shada .. For ur information , Shada ,Yana dan aq mnetap di skolah yg sama ... Manakala , Far , Fizah dan Psha di skolah SMKTSIP ... Pndai kami bhagi nohh .. 3 org dok SMKTSIP .. 3 org dok SMTAS .. Mknanya , separuh ZNC telah brpecah ... Xpa , aq dgn ZNC dah ada strategi sjak awal tahun lg . 

Lepas hbis wat apa yg patut kat skolah tu , I back to home and get all my borrowed text books .. For what ??? Aq nak sttle penghantaran buku teks hri tu jgak dgn nak ambik surat brhenti kolah di SMKTSIP ... Msa mula2 smpai di skolah SMKTSIP ....

SHIFA : Mak p nek pejabat dlu noohhh .. Cek nak p ambik buku teks bwh meja ...
-(Mmg dah jd tabiat aq tinggal buku bwh meja sjak dri form 1 ..)
MAK : HA , OK !!! Jgn dok megenyeh lama2 !!!
-(Mcm taw2 ja mak aq ny ... Hayyy )
_____________________________________________

SHIFA : *Bunyi ketukan pintu* .. Tok Tok !!! Assalamualaikum ...
CIKGU RAM : Waalaikumsalam ... eeeehhhhhh !!!! Huiiisssss !!!! Awat ny ????
 - (dgn muka mgejutkan ..)
SHIFA : Hihix ... 
-(melangkah masuk ke dlm klaz menuju ke meja ...Suma org usha aq .. Tobat Malu !!! Aq xpndang merata dah .. Fokus dkat tmpat duduk aq ... ) 
CIKGU RAM : Shifa nak pindah kolah mn ???
SHIFA : SMTAS ....
-(sambil sebok mngemas buku teks)
CIKGU RAM : Oooo , Beljar elok2 lah ..
SHIFA : *tergenyeh xabis2 lg*
-(Melangkah untuk keluar kelas)
CIKGU RAM : SELAMAT TINGGGALLLL .....  Laaaa , Amar (kwn skelaz) teriak dah .. 
-(Satu klz gelak ...)
-(Aq pown nak trgelak .. Tp , dgn buku penuh di tangan aq hnya mampu tergenyih xabis lg dan mlangkah kluar klaz)

Lepas tu , aq turun pejabat ... Urus apa suma yg patut .. Lpaz tu nmpak dy lalu dpan pejabat .. Td dlm klz aq nmpak dah .. Saja wat xtaw .. Hehehex .. Mlm tu mcg apa suma dah .. Dy trpksa lpaz aq p kolah SMTAS .. Tngok ja dy lalu , senyum ja la .... Lpaz tu wat apa yg patut kat dlm pejabat . Nek tangga turun tangga berjuta-II kali dah .. Nak kna cri cikgu tu , cikgu ny .. Letih la ... Lpas abih apa suma , p mkn kat Balai Pos .. Fhm2 ja la .. Aq mkn hbis apa yg mak aq order ..Mmg lapar gila la .. Balik umh aq lena dri pkul 1 t/h smpai 6 ptg ... Haaaa ,,, punya la letih .. Smpai aq sakit badan la ... 

Mlm tu p tngkap gmbaq brukuran pasport di Jitra .. Fhm2 ja la bila nak tgkap gmbaq .. Smpai tauke tu tegoq aq .. Aq serius dan SNAPPP !!! Tauke tu tgkap gmbaq aq dan dy ckp GOOOOD .. Gmbaq aq elok la 2 .. Hahahahax !!! Lpas tu mcm biasa , lpas kluar mn-II aq dgn family p menjamu selera kat kedai mkn .. Aq xlen xbukan akn order Char Kuey Teow dgn Air Limau !!!! Itulah favourite aq sjak dri form 1 ... Dan satu lg ... Klaw aq jumpa yogurt ja , aq xpndang bnda len dah !!! Aq sambaq natang tu la nak mkn !!! ZNC pown mmg dah taw aq slalu telan natang tu .. Aq suka perisa blueberry xpown strawberry atawpown mixed fruits .. Far suka capuccino . Mmg favourite aq dgn Far la ... 

That's all my experiences on that day ... Hope you enjoy read my entry ..
Bye3 .
SALAM .


Thanx sudi BACA entry ny .. Muah !




Older Post . Newer Post